M-am născut pe 20 Iunie 1989 în Baia Mare, Judeţul Maramureş, în familia interpreţilor de muzică populară Andrei şi Margareta Bărbos. 

 

        Dorinţa de a cânta s-a concretizat odată cu alegerea de a merge la Liceul de Muzică din Baia Mare, fiind pasionat de vocea şi repertoriul lui Marcel Pavel. Nefiind o catedră specializată pentru muzică uşoară am ales instinctiv să studiez canto clasic, urmând ca în clasa a XII-a să mă transfer la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucureşti şi alegând ca după terminarea liceului să îmi continui studiile la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

 

 

        Dupa absolvire a urmat căutarea identităţii mele artistice şi profesionale, având ocazia să-mi îmbogăţesc repertoriul prin numeroase colaborări şi reprezentaţii scenice, interpretând partituri pop, jazz, romanţe, folclor, operă şi operetă, evoluând în diferite ipostaze si colaborând cu numeroase ansambluri, instituţii, orchestre şi muzicieni de mare prestigiu.

 

             În prezent sunt angajat al Operei Române din Cluj-Napoca și sunt implicat în multe proiecte artistice. 

 

             Cred că respectul, onoarea, transparenţa şi onestitatea sunt cele mai de preţ virtuţi pe care le poate avea un om.

Probabil că prima condiţie pentru a ajunge la sufletul cuiva este într-adevăr să fii sincer, să spui ce crezi şi să crezi în ceea ce spui. Asta mi-am propus și eu.

 

 

 

 

 

Cu deosebită consideraţie,

 

Tudor Bărbos

Premii și distincții

Diploma onorifica pentru  pentru contributia de exceptie la promovarea Romantei ca gen muzical de patrimoniu al culturii nationale si pentru participarea la Concertul extraordinar "Romanta ne uneste" dedicat Celebrarii Centenarului Marii Uniri si Anului E

2018

Diplomă onorifică pentru contribuția de excepție la promovarea Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.

București

2018

Trofeul

"Te-aștept pe-același drum"

Zlatna

2017

Trofeul

“Poveste de Toamnă”

Baia Mare


2016

Premiul I

“Crizantema de Aur”

Târgovişte

2016

Premiul I

“Te-aştept pe-acelaşi drum”

Zlatna

2014

Premiul III

Concursul Debutanților in Jazz

ediţia a XXI-a

Cluj-Napoca


Apariții TV


distribuie

2020 © Tudor Bărbos. Toate drepturile rezervate. Realizat de Alex Morar.